Pregatirea pentru sezonul estival (nutritionala si nu numai)

Multi dintre noi vom vedea, macar pentru cateva zile, MAREA. Fie cea Neagra, Egeea, Ionica sau Mediterana. Si acolo, vom fi vazuti, asa cum suntem noi cu adevarat pe sub vestminte. Inca nu este prea tarziu pentru a incerca cateva trucuri, care ne vor ajuta sa proiectam in jur o imagine mai „subtire”.

Chiar si in cateva saptamani putem lucra un pic la aspectul nostru, urmand cateva regului simple. Daca starea de sanatate ne permite, putem face urmatoarele:

  1. Luarea cinei mai devreme cu 1-2 ore ca de obicei
  2. Renuntarea la carbohidrati la masa de seara (deci, fara cartofi, paste fainoase, orez, dulciuri)
  3. Reducerea compozitiei energetice a cinei, prin ingerarea doar de fructe si legume, pe cat posibil crude, a unui iaurt sau a unui ou fiert
  4. Cresterea arderilor prin activitate fizica si sport (1-2 sedinte de sala pe saptamana, o plimbare in pas alert timp de 45-60 de minute in weekend, parcarea masinii cu 50-100 de metri mai departe de casa sau de birou, ignorarea tentatiei liftului, in conditiile aceluiasi aport energetic, pot face diferenta pe care vi-o doriti)
  5. Renuntarea la bere, macar pentru o perioada (o bere de 500ml ne ofera tot atata energie cat o portie de ciorba de perisoare – cine ar manca 2-3 ciorbe seara la meci????)

Acum, ca sunteti aproape gata de drum, nu uitati de evaluarea pielii Dumneavoastra – alunitele (nevii pigmentari) pot crea probleme. Un control se poate dovedi salvator al vietii – melanomul ucide! Si daca vreti mai mult, diete personalizate si consulturi de specialitate va stau la dispozitie prin intermediul nostru.

Nu uitati de crema de soare cu factor ridicat si sa ne vedem la mare!

Lasă un comentariu