Dr.Dan Malciolu

Dorinta de a deveni medic s-a cristalizat inca din prima copilarie, si nu m-am abatut niciodata de la acest vis.

Parcursul profesional m-a pus in contact direct cu ceea ce inseamna nutritia pentru individ, dar si pentru familie sau grup social. Abilitatile profesionale in domeniul alimentatiei mi le-am slefuit sub indrumarea ilustrilor medici Prof. Dr. Sebastian Dumitrache si Prof. Dr. Constantin Dumitrescu, culminand cu obtinerea titlului de medic primar in anul 1999.

Deschiderea internationala in nutritie a inceput in anul 1992 cu o Scoala de vara de nutritie sub egida OMS, urmata de 2 stagii la Universitatea Karolinska din Stockholm.

In paralel am inceput sa lucrez pentru o organizatie guvernamentala americana, US Peace Corps, fiind responsabil in calitatea de Director Medical de tot ceea ce insemna sanatatea fizica si pshica a peste 1000 de voluntari americani. Astfel am devenit familiar cu standardele de practica medicala din SUA, inclusiv cu respectul pentru individ si intimitatea lui, cu dreptul lui de a fi informat complet in tot ceea ce inseamna sanatatea lui. Am descoperit ulterior ca o buna parte din orele petrecute in compania pacientilor insemnau ascultare, intelegere, consiliere, empatie, respect si cladirea de relatii parteneriale solide cu acestia. Formarea mea ca terapeut cognitiv-comportamental s-a efectuat in cadrul ARTCC (2003-2007), sub indrumarea mentorilor mei, Dr. Radu Teodorescu, medic primar psihiatru si Mugur Daniel Ciumageanu, psiholog clinician. Sub atenta lor calauzire printre ganduri, emotii si comportamente am inteles cu adevarat cat de mult pot face pentru cei din jurul meu, in momentele de nevoie care pot aparea oricand in viata unei persoane, de la un impas profesional sau o depresie, pana la tulburari din sfera anxietatii sau angoasele asociate unui divort.

Combinarea abordului nutritional cu cel psihoterapeutic a fost o urmare fireasca, benefica si eficienta in tratarea multor situatii legate nemijlocit de stilul de viata al individului, cu tot ceea ce implica acesta, de la orarul meselor, compozitia si cantitatea alimentelor, pana la felul in care asociem alimentul cu trairile noastre interioare si celelalte comportamente, pozitive sau negative. Validarea acestui abord a continuat in timp, inclusiv in centrele medicale unde activez in prezent.

Pe aceste baze s-a stabilit succesul meu profesional, atestat de marturiile tuturor celor care mi-au fost la un moment dat pacienti.